Historisch moment donderdag in de middelbare school de Stud!o in Oostende. Niet alleen mochten de leerlingen na twaalf weken eindelijk weer naar school, ze mochten meteen ook in hun spiksplinternieuwe school plaatsnemen op de schoolbanken en wij waren erbij.

Dinsdag gingen de tweedejaars van het Sint-Bernardusinstituut Knokke-Heist, middenschool, 1ste en 2de middelbaar opnieuw naar school. Het was een blij weerzien voor zowel leerlingen als leerkrachten na de coronaquarantaine!

De scholen openden twee weken geleden opnieuw de deuren. De leerlingen zijn aanwezig en houden zich aan de strenge veiligheidsmaatregelen. "Alles kan eigenlijk vlot verlopen, maar onze laptops van de regering hebben we nog steeds niet gekregen", zegt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

Oostende Na een eerste proefdag op vrijdag met een klein groepje van het zesde leerjaar, stonden maandag alle juffen van Basisschool Vogelzang in Oostende klaar om de leerlingen van het eerste, tweede en het zesde leerjaar te ontvangen. "We zijn er vrij gerust in nadat de school ons vooraf goed had ingelicht", klinkt het bij Nancy Deschoenmaeker (47), mama van Anaïs Ledaine (12).