Techniekacademie Ieper beloont jonge techneuten met een diploma

© CMW
Redactie KW

Iepers schepen voor Jeugd Dimitry Soenen deelde deze namiddag de diploma’s uit aan de scholieren die deelnamen aan de Techniekacademie.

“De Techniekacademie Ieper is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie”, zegt de schepen. “In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Ieper uitgedaagd om met techniek problemen op te lossen. Ze maakten onder meer een houten periscoop om over het muurtje te kijken, een deurmatalarm voor in de kamer en een coole memohouder met knikkers. Ook gingen ze een kijkje nemen bij het bedrijf Dewilde Engineering.”

De leerlingen worden bijgestaan door Benoit Mouton en Hans Devos, twee professionele techniekmentoren. De Techniekacademie vond plaats in de Fenix op woensdagnamiddag in twee groepen, elke sessie duurde telkens 2 uur. De Techniekacademie is een samenwerking tussen de stad Ieper en Hogeschool VIVES. Met de steun van lokale bedrijfspartners en scholen: Melexis, Dewilde Engineering, RTS, VTI Ieper, KTA Ieper, Middenschool, Heilige Familie en de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Meer info over de Techniekacademie vindt u op www.techniekacademie.be.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier