Techniekacademie Beernem reikt diploma’s uit

De leerlingen poseerden trots met hun diploma. © GS
Redactie KW

Zaterdag 14 december kregen de 30 deelnemers van de Tiener Techniekacademie Beernem hun welverdiende diploma uitgereikt door burgemeester Jos Sypré en schepen van onderwijs Rubben Strobbe.

De Tiener Techniekacademie Beernem is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. De leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar werden uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES. Met de steun van lokale bedrijfspartners : GBO Bauwens, drukkerij-uitgeverij De Prest en de provincie West-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen.

“Naast de Tiener Techniekacademie voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, bieden we het komende jaar nu ook de Junior Techniekacademie aan voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar.” Weet Rubben Strobbe te vertellen. De leerlingen zullen vijf technische projecten tijdens tien workshops. De workshops vinden plaats in Middenschool Sint-Lutgart op woensdagnamiddag. De eerste workshop start op woensdag 12 februari 2020.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier