Tal van activiteiten voor hogeschoolstudenten in Brugge

Brugge Studentenstad is het samenwerkingsverband tussen de hogescholen en de stad Brugge. © SVV
Redactie KW

Elk academiejaar organiseert Brugge Studentenstad in Die Scone een hele rist sportieve en culturele evenementen voor hogeschoolstudenten. Ook dit jaar staan er tal van activiteiten op stapel. Zin in een ludieke kajakrace? Trek in een voetbaltoernooi? Of ga je liever loos tijdens de party Spring Break?

Brugge Studentenstad is het samenwerkingsverband tussen de hogescholen en de stad Brugge. Ondertussen telt Die Scone iets minder dan 9.000 hogeschoolstudenten. Volgend jaar zouden er nog een pak bij moeten komen, want dan krijgt Brugge er nog enkele nieuwe richtingen bij. Op die manier zouden de hogeschoolstudenten de perceptie moeten krijgen dat Brugge een levendige studentenstad is.

Studeren – en slagen – is van primordiaal belang, maar de boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan. Daarom stelt Brugge Studentenstad tal van gratis activiteiten in het vooruitzicht. Nog tot vrijdag 15 maart kunnen alle hogeschoolstudenten deelnemen aan een Instagram videowedstrijd. “We vragen hen korte video’s over het studentenleven in Brugge te posten met de hashtag #bruggestudentenstad”, legt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (SP.A) uit. Die video’s kunnen gaan over het campus- en kotleven, vrije tijd, studeren, uitgaan met vrienden, pendelen en noem maar op. Uit de tien video’s met de meeste likes kiest het team van Brugge Studentenstad drie winnaars. De hoofdprijs is een escapespel voor zes personen bij Cortex Escape Rooms.

Op dinsdag 19 maart kun je in de foyer van de Stadsschouwburg om 19.30 uur een vertoning bijwonen van de Italiaans-Amerikaanse horrorfilm ‘Suspiria’ uit 2018. Deze film is gebaseerd op een verhaal uit het boek ‘Suspiria de Profundis’ van Thomas de Quincey. Voor dit event werkt Brugge Studentenstad samen met het filmfestival MOOOV. De inrichting van de zaal zal dan ook her en der aangepast worden.

Spring (Breaks)

Op donderdag 4 april komt de lustrumeditie van Spring Break eraan. Deze megafuif bracht vorig jaar zo’n duizend jongeren op de been in Het Entrepot. De toegang is gratis voor studenten van één van de Brugse hogescholen. Anderen zijn ook welkom, maar dienen wel tien euro toegangsgeld op te hoesten.

Op dinsdag 30 april kunnen hogeschoolstudenten deelnemen aan de ludieke kajakrace ‘De Noorman’ op de reien ter hoogte van de Potterierei. Deze race wordt op het getouw gezet door een groep studenten Sport en Bewegen van Howest. “We schotelen de deelnemers vier challenges op het water voor”, zegt Erline Smits. “Onze uitsmijter is The Iron Sale to North-challenge. Hierbij dagen we deelnemers uit om het volledige parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen.” Wie zich aan de kajakrace wil wagen, betaalt zeven euro. Na afloop volgt de prijsuitreiking die vergezeld zal gaan van een lichtshow. Na afloop staat in Het Entrepot ook nog de party Night of the Northmen gepland. Van 21 uur tot 5 uur komen verschillende dj’s draaien. Toegang: 12 euro (in voorverkoop) en 15 euro (aan de deur).

De kunstgrasvelden van Jan Breydel vormen op woensdag 15 mei dan weer het strijdtoneel van een voetbaltoernooi onder hogeschoolstudenten. “De voorbije academiejaren vond deze competitie plaats met een Vives- en Howest-ploeg, maar deze keer nemen ook ploegen van KU Leuven campus Brugge en het Europacollege deel.” (SVV)


Meer info via www.brugge.be/studentenstad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier