‘t Es Gank! Studenten tonen studenten de weg met nieuwe app

Friedel, Marthe en Robin willen met Gank de Kortrijkse studenten naar buiten lokken. © gf
Redactie KW

Robin, Friedel en Marthe ontwikkelden samen een nieuwe applicatie om studenten in Kortrijk uit hun kot te lokken. Letterlijk. Met Gank gidst het drietal de studenten naar de tijd van hun leven.

Robin Devisscher, Friedel Verpoort en Marthe Vanderhaeghe vormen samen het brein achter ‘Gank’, een nieuwe applicatie die toont waar in Kortrijk het voor studenten staat te gebeuren. “Waar het met andere woorden gank is”, glimlacht Marthe. “In de app kan je zien welke activiteiten elke op het programma staan, krijg je contactgegevens van alle verenigingen en leer je zelfs elk clublied van de studentenclubs kennen.”

De drie initiatiefnemers hopen met de app studenten letterlijk uit hun kot te lokken. “Studentenverenigingen maken je studententijd echt de moeite”, aldus Marthe nog. “De mensen die je daar ontmoet, zorgen ervoor dat het effectief de tijd van je leven wordt. En Gank wijst je de weg naar die mensen!”

Meer informatie over de nieuwe smartphone-app vind je via de Facebookpagina van Gank. De applicatie zelf kan je downloaden in Google Play of in de AppStore.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier