Studeren tijdens coronatijden in Oostkamp

Cafetaria Ridefort in Ruddervoorde © GS
Redactie KW

De afgelopen jaren stelde de gemeente ruimtes in de bibliotheek en in het WZC Ter Luchte ter beschikking voor studenten om samen te kunnen studeren. Deze locaties kunnen in deze coronatijden niet worden gebruikt, maar de gemeente wil deze service ook in coronatijden blijven aanbieden. Daarom zullen de bovenzaal van De Valkaart in Oostkamp en de cafetaria in Ridefort te Ruddervoorde ingericht worden als tijdelijke studieruimtes.

De gemeentelijke diensten merken dat er op dit moment mogelijks zelfs meer interesse is dan anders omdat wellicht meer studenten niet op hun kot, maar thuis blokken. Dat gebeurt soms in combinatie met andere gezinsleden die thuis werken of broers en zussen die niet naar school kunnen. Geen evidente combinatie voor geconcentreerd studiewerk. Een rustige studieruimte is dus voor veel studenten welkom.

De Gemeente Oostkamp organiseert daarom op een veilige manier studiegelegenheid in de bovenzaal in De Valkaart en de cafetaria in Riderfort. Er wordt telkens ongeveer 4m² ruimte voorzien per student en de nodige ruimte voor veilige passage, volgens dezelfde richtlijnen die toegepast worden in scholen.

Reserveren per dagdeel

Beide locaties zijn vanaf maandag 18 mei open van 8.30 tot 18.30 uur op weekdagen en op zaterdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Op zon- en feestdagen zijn de locaties niet open. Voor de aanwezige studenten wordt water voorzien. Er zijn voldoende stopcontacten en er is wifi beschikbaar. In De Valkaart zijn er 36 plaatsen, in Ridefort zijn er 20.

Reservaties gebeuren online via www.oostkamp.be/webshop en zoek naar ‘activiteiten’. Je reserveert per dagdeel. Wie een hele dat komt, reserveert 2 dagdelen. Heel belangrijk is natuurlijk dat op de studielocatie uiteraard ook de regels van social distancing en handhygiëne gelden . Dit wordt ook ter plaatse aangekondigd.

Jan de Keyser, burgemeester van Oostkamp: “We hopen hiermee aan een prangende vraag tegemoet te komen. Thuis studeren is niet voor iedereen evident. Wij voorzien plaatsen volgens de veiligheidsvoorschriften en ontsmettende handgel. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de studenten om de social distancing te bewaren en zo de verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen gezondheid en die van hun familie.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier