Studeren op locatie kan nu ook bij Roularta

Julie Dekerpel: "Het is leuk dat studenten zich al even in het bedrijfsleven onderdompelen." © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Steeds meer studenten blokken op locatie en ook Roularta zwaait nu de deuren open. Tijdens de kerstvakantie kunnen tien jongeren zich vanuit de Meiboomlaan op de examenperiode voorbereiden.

De trend zit al een aantal jaren in stijgende lijn. Heel wat studenten verlaten de vertrouwde omgeving van hun studiekamer of kot en gaan op locatie al dan niet in groep blokken. De voorbije jaren verwelkomden vooral bibliotheken de studenten, maar ook steeds meer bedrijven bieden hun diensten aan.

Proefproject

Nu springt ook Roularta mee op de kar en tijdens de kerstvakantie, van 23 december tot 5 januari, kunnen tien studenten er terecht om zich in de beste omstandigheden voor te bereiden op de nakende examenperiode. “Roularta ligt centraal in Roeselare en heeft alle faciliteiten om jongeren in alle rust te laten studeren”, benadrukt HR Talent Researcher Julie De Kerpel (26). “We zullen enkele vergaderzalen exclusief voor de studenten reserveren, waar ze in alle rust in de boeken kunnen duiken.”

Studeren in Roularta is een proefproject en legt het plafond voor deze eerste keer op tien studenten. “Maar als dit een succes blijkt, volgt er bij de blokperiode van mei-juni 2020 een tweede editie en kunnen we het aantal plaatsen ook uitbreiden. Uiteraard kunnen kinderen van onze eigen personeelsleden gebruik maken van deze service, maar we gooien onze deuren voor alle studenten open. Iedereen is welkom.”

Tijdens de blokperiode in Roularta kunnen de studenten gebruik maken van de drankautomaten en kunnen ze ook belegde broodjes en warme maaltijden bestellen.

Sfeer opsnuiven

“Zo verliezen ze amper tijd en kunnen ze zich volledig op hun studies focussen”, stelt Julie. “Ontspannen kunnen ze door een ommetje te maken op onze wandelweide of gebruik te maken van onze petanquebaan. Bovendien is het voor hen leuk om zich al even in het bedrijfsleven onder te dompelen. Marketingstudenten kunnen met specifieke vragen aankloppen bij onze marketingdiensten en een student journalistiek kan al even de sfeer opsnuiven op de redactie van Krant van West-Vlaanderen, bijvoorbeeld. Voor Roularta zelf is dit een mooie gelegenheid om studenten in ons bedrijf te laten kijken.”

Onthaalmedewerker Pascale Ostyn is de meter van het project. Zij zal alle studenten met raad en daad bijstaan. (PVH)

Info en reserveren kan via hr@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier