Studentenvereniging wil mythische Mont Ventoux bedwingen: “Sowieso wordt het afzien”

Omringd door hun supporters bemerken we Robbe Verhaeghe (Wervik), Séphora Couchez (Ieper), Thomas Decadt (Vlamertinge), Arthur Monteyne (Ieper). Lander Bruneel (Zuidschote) ontbreekt op de foto. (Foto MPM) © MPM
Redactie KW

Vijf studenten uit Ieper en Wervik van studentenvereniging Moeder Leentje in Gent willen op vrijdag 7 september de Mont Ventoux beklimmen. Ze kiezen voor de lastigste kant over een afstand van 21,5 kilometers. De vijf studenten zijn allemaal relatief ongetraind. “We willen aantonen dat studenten meer kunnen dan feesten in Gent”, aldus Robbe Verhaeghe uit Wervik. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

“Bij Moeder Leentje denken we ook aan onze medemens”, aldus Robbe die aan de UGent Rechten studeert. “We mogen dan wel de kans hebben om veel plezier te maken, er zijn mensen die het moeilijker hebben en we willen hen helpen. Daarom willen we geld inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. In ruil voor de financiële steun gaan we de mythische Mont Ventoux beklimmen. We hopen een mooi bedrag in te zamelen en kunnen niet inschatten hoeveel het zal zijn. In Gent studeren we allemaal verschillende richtingen. Frituur Buzzy Bunck is ons clublokaal. Uitbaatster Leentje gaat mee naar de Mont Ventoux.”

Eten en drinken

Naast Robbe Verhaeghe uit de Klijtbosstraat gaan ook Thomas Decadt (Vlamertinge), Arthur Monteyne (Ieper), Lander Bruneel (Zuidschote) en Séphora Couchez (Ieper) mee. “We proberen mekaar te motiveren”, zegt Robbe. “Dat de mensen ons financieel willen steunen, is al een motivatie. Ik denk dat we wel gaan verschieten van de opdracht. Onze ouders en vrienden geven tips: veel eten en drinken, het zeker niet forceren en op eigen tempo naar boven. Iedereen heeft er wel vertrouwen dat het gaat lukken. Het idee kwam in april een eerste keer ter sprake. Eerst was er veel ongeloof.”

“Het idee kwam in april ter sprake, maar eerst was er vooral ongeloof”

“De Mont Ventoux beklimmen, is voor mij een jongensdroom. Het wordt twee à drie uur afzien. We gaan kunnen rekenen op een supportersteam van een tiental studenten. Ze gaan onder meer drankbidons aangeven. Er zijn drie kanten om de Mont Ventoux te beklimmen. Als we het doen, dan willen we het goed doen. En in een deftige tijd. In 2,5 uur is toch wel een richttijd. Vandaar dat we kiezen voor de echte kant. We laten niks aan het toeval over en hebben met Gustin Van Vyve uit Geluwe zelfs een verpleegkundige mee.”

Drie dagen weg

Studentenvereniging Leentje maakt er een driedaagse van. “We hebben voor drie dagen een huisje gehuurd”, vertelt Robbe. “De eerste dag daar zal in het teken van de voorbereiding staan. De tweede dag doen we de beklimming en de derde dag wordt het op zaterdag hopelijk genieten dat we allemaal de top haalden.”

“We proberen het ook leuk te houden. Zo kunnen onze supporters een gokje wagen op wie als eerste de top zal bereiken en in welke tijd.” Mogelijk neemt er nog een zesde student deel. Moeder Leentje voert ondertussen een grote campagne via Facebook.

“Onze vrienden en kennissen zijn alvast enthousiast”, aldus Robbe die in het kader van Erasmus in Nice gaat studeren. “Eind augustus vertrek ik naar Nice om daar beter te kunnen trainen”, vertelt Robbe. (Erik De Block)

Giften zijn welkom op rekeningnummer BE98 0018 1684 8493 van Moeder Leentje met de mededeling KOTK + uw naam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier