Een honderdtal studenten vormde er de letter ? (psi), de 23ste letter van het Griekse alfabet. "Psi is het internationale teken van de psychologie en de actie wil de aandacht trekken op mentale gezondheid", zegt Hannelore Verbrugge van Vives campus Kortrijk. Na het vormen van de Griekse letter krijgen voorbijgangers een kaartje met de boodschap geïnspireerd op de 'pay it forward-gedachte': 'If you need to talk, I'm here'. Aan de achterkant staat de boodschap 'Give this card to someone you care about'. Deze week vindt immers de International Conference of Applied Psychology (ICAP) plaats.

Op verschillende plaatsen in België en Nederland werken hogescholen en universiteiten samen om na te denken rond psychologische thema's. De opleiding toegepaste psychologie van Hogeschool VIVES organiseert dit jaar een week rond het thema: 'Us and them: our in-group and their out-group in a globally connected world'.

De ICAP-week vindt plaats van 26 tot 30 november in de Lork in Kemmel. Dat omvat onder meer workshops, een uiteenzetting door een keynote spreker, reflectiemomenten, een bezoek aan Ieper met het bijwonen van de Last Post, quiz, party en boom ball." (EG)

Een honderdtal studenten vormde er de letter ? (psi), de 23ste letter van het Griekse alfabet. "Psi is het internationale teken van de psychologie en de actie wil de aandacht trekken op mentale gezondheid", zegt Hannelore Verbrugge van Vives campus Kortrijk. Na het vormen van de Griekse letter krijgen voorbijgangers een kaartje met de boodschap geïnspireerd op de 'pay it forward-gedachte': 'If you need to talk, I'm here'. Aan de achterkant staat de boodschap 'Give this card to someone you care about'. Deze week vindt immers de International Conference of Applied Psychology (ICAP) plaats. Op verschillende plaatsen in België en Nederland werken hogescholen en universiteiten samen om na te denken rond psychologische thema's. De opleiding toegepaste psychologie van Hogeschool VIVES organiseert dit jaar een week rond het thema: 'Us and them: our in-group and their out-group in a globally connected world'. De ICAP-week vindt plaats van 26 tot 30 november in de Lork in Kemmel. Dat omvat onder meer workshops, een uiteenzetting door een keynote spreker, reflectiemomenten, een bezoek aan Ieper met het bijwonen van de Last Post, quiz, party en boom ball." (EG)