Studenten Sint-Leo Hemelsdaele tonen Brugge aan Zuid-Afrikaanse studenten

© DDM
Redactie KW

Al twintig jaar heeft Sint-Leo Hemelsdaele een uniek uitwisselingsproject met de ‘Waterkloof Hoërskool’ in het Zuid-Afrikaanse Pretoria.

Wat ontstond als een taaluitwisseling is langzaam uitgegroeid tot een traditie, waarbij studenten een tweetal weken bij elkaar op bezoek gaan. Tijdens de paasvakantie stapten een twintigtal zesdejaars op het vliegtuig richting Zuid-Afrika en deze week kwamen de Zuid-Afrikanen naar Brugge afgezakt. Een unieke ervaring volgens zowel de Brugse als Zuid-Afrikaanse studenten. “We werden er erg warm ontvangen”, zegt Emma Penson (16). “We bezochten Kaapstad en trokken rond in safariparken, waarbij we heel wat wilde dieren zagen. Het grootste cultuurverschil zit hem toch wel in het eten.”

Daarmee ging de Zuid-Afrikaanse Lara Vandenberg (17) volledig mee akkoord. “De frieten zijn alvast tien keer beter dan bij ons“, lacht ze. “Ook van de wafels en de chocolade hebben we enorm genoten. Hetgeen mij het meest zal bijblijven, zijn de mooie kerken en natuurlijk de gastvrijheid.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier