Studenten rijden Mont Ventoux op voor het goede doel

V.l.n.r. zie je de fietsende studenten Robbe Verhaeghe, Séphora Couchez, Thomas Decadt en Arthur Monteyne. Lander Bruneel ontbreekt op de foto. © SDC
Redactie KW

Een aantal leden van Gentse studentenvereniging Moeder Leentje uit Ieper gaan op 7 september de Mont Ventoux in de Provence oprijden. De studenten willen zo geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

Moeder Leentje heeft er net zijn eerste jaar als studentenvereniging opzitten. “We blikken tevreden terug”, opent praeses Arthur Monteyne. “Ons doel is om mensen van de regio Ieper samen te brengen in Gent. We willen dat onze leden in een toffe omgeving hun studententijd kunnen beleven. Plezier staat centraal.”

Reus van de Provence

Op 7 september wagen vijf leden van Moeder Leentje zich aan de beklimming van de reus van de Provence, de Mont Ventoux. Lander Bruneel, Robbe Verhaeghe, Thomas Decadt, Séphora Couchez en Arthur Monteyne zijn de leden die de eer van de vereniging hoog moeten houden. “Momenteel zijn we volop aan het trainen. Niet iedereen van ons heeft evenveel fietservaring, maar we zijn op en top gemotiveerd om onze grenzen te verleggen“, gaat Arthur verder.

Kom op tegen Kanker

Via deze stunt wil Moeder Leentje geld ophalen voor Kom op tegen Kanker. “Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die getroffen is door kanker. Daarom willen wij graag ons steentje bijdragen”, klinkt het Sympathisanten kunnen de studenten financieel steunen. “De eerste stortingen komen ondertussen binnen. We gaan ook een aantal Ieperse handelaars aanspreken om ons te sponsoren. Ook beloven we om telkens vanaf een bepaald bedrag een tegenprestatie te leveren. Je kan zelf een pronostiek invullen en raden wie van ons vijf als eerste bovenkomt. Hoeveel we willen ophalen? We pinnen ons niet vast op een bedrag. We willen allemaal graag de top bereiken, maar het belangrijkste is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker”, besluit Arthur.

(SD)

Storten kan via rekeningnummers: BE98 0018 1684 8493 of BE03 4886 6666 6684, echter voor 7 september. Meer info op hun facebookpagina

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier