Wie op vrijdagochtend ging winkelen in de Aldi in Gent, schrok zich waarschijnlijk een bult. Het uithangbord van de Aldi werd namelijk omgedoopt tot de 'Haldis'. Haldis is het ietwat stuntelige, maar lachwekkende personage uit de serie op één, de Biker Boys.

Dat was het werk van drie studenten in Gent, die in de anonimiteit wensen te blijven. "We zijn drie creatieve studenten met goesting", klinkt het. "We zien het project met de (H)Aldi(s) niet als vandalisme, integendeel. We gebruikten lijm en behang in plaats van een spuitbus. Ik denk dat we de Aldi hiermee in de kijker zetten. Net als het personage Haldis, is de Aldi een beetje een ondergewaardeerde supermarkt", zegt de woordvoerder van de drie.

De drie West-Vlamingen houden er een goede verstandhouding op na. "We werken goed samen. We hebben één iemand met ervaring, één iemand die het design verzorgt en iemand die met de ideeën naar voor komt. Bekend worden interesseert ons niet, maar we willen wel dat de mensen er de humor van in zien."

Een ding is zeker, in de toekomst volgen nog projecten. "We plakken geen tijdspanne op onze projecten. We zien wel wanneer we een leuk idee hebben. We kunnen wel al zeggen dat het niet ons laatste kunstproject wordt."

(BDZ)