Studenten kunnen samen studeren voor hun tweede zit

Op de eerste dag kwam al een twintigtal studenten opdagen. © WO
Redactie KW

Sinds donderdag 13 augustus kunnen studenten weer blokken op verschillende locaties in Menen en Lauwe.

Onlangs kreeg de stad Menen de vraag van enkele studenten of de stad weer een studielocatie kon ter beschikking stellen om te blokken voor de tweede zit.

“Binnen de geldende coronarichtlijnen zijn wij met onze diensten meteen in actie geschoten. Vanaf vandaag is ons Blokkot in Menen en Lauwe weer open”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open Vld).

Schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem (N-VA): “Zolang de speelpleinwerking loopt, bieden we zoals tijdens de vorige examenperiode een coronaveilige studiezaal in cc De Steiger aan. Vanaf september kunnen de studenten weer in onze zaal in Park Ter Walle terecht. Ook de Verrijzeniskerk in Lauwe kunnen we weer als Blokkot gebruiken.”

“Er dient wel vooraf gereserveerd te worden, zo hebben we zicht op wie allemaal aanwezig was, erg nuttig in het kader van het contactonderzoek in geval van een opduikende besmetting”, voegt schepen van Flankerend Onderwijs en van Welzijn Angelique Declercq (sp.a) er nog aan toe.

Studeren kan in cc de Steiger van 13 tot en met 21 augustus van 8.30 tot 17 uur, in Park Ter Walle van 1 tot en met 12 september van 8 tot 22 uur en in de Verrijzeniskerk in Lauwe van 13 augustus tot en met 12 september van 8 tot 22 uur.

Reserveren kan via www.menen.be/blokkot. Bij vragen kan je terecht bij de jeugddienst op het nummer 0491 618 267 of via mail naar silina.verhaeghe@menen.be.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier