Studenten Howest brengen merkwaardige fruitschaal op de markt

Redactie KW

Zeven ambitieuze afstudeerstudenten Industrieel Product Ontwerp aan de Howest Kortrijk hebben een opvallende designschaal met vormkenmerken van een schorpioen op de markt gebracht.

Wannes Devloo (20) uit Vlamertinge, Manu Desmedt (20) uit Moere, Cédric Cuvelier (23) uit Ichtegem, Alexander Gaspar (20) en Damien Esser (20) uit Antwerpen, Liam De Brabandere (21) uit Aarsele en Cas D’Haenens (22) uit Gent vormen samen het ontwerpbureau Imadis.

Imadis is opgericht als een Small Business Project in samenwerking met Vlajo en Howest. Imadis komt van “I Made This”. De studenten houden ervan om dingen zelf te ontwerpen en te produceren.

Studenten Howest brengen merkwaardige fruitschaal op de markt

De schaal die ze recent op de markt brachten benadert -dankzij de houten lamellen- de vormgeving van een schorpioen. Deze lamellen worden artisanaal vervaardigd uit Zebrano fineer. Zebrano is een Afrikaanse houtsoort met een zwart-witte streeptekening op het kwartierse vlak.

De schaal -waarin een handvat in is verwerkt- is oorspronkelijk ontworpen als fruitschaal, maar is ook bruikbaar voor andere toepassingen.

Er zijn slechts 30 exemplaren van de Scorpo-schaal gemaakt en ze zijn ondertussen ook te koop in een gespecialiseerde zaak in Kortrijk en via de studenten van Imadis zelf. In principe worden er geen extra exemplaren geproduceerd.

De bachelorstudenten Industrieel Productontwerpen die de schaal introduceerden, kregen hun opleiding in het Industrial Design Center van Howest in Kortrijk. Daar konden ze gebruik maken van ateliers, brainstormhoeken en ontwerpstudio’s. In drie jaar tijd leerden ze er de kneepjes van het ontwerpvak.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier