Studenten Hotelschool Spermalie winnen prestigieuze kookwedstrijd in Nederland

Redactie KW

Twee jonge talenten van Hotel- en Toerismeschool Spermalie behalen goud in de prestigieuze kookwedstrijd en wonnen een gouden pan.

Vrijdagavond is, na een bloedstollende finale tussen teams van verschillende hotelscholen, de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge bekroond tot winnaar van de Fissler Kookwedstrijd 2016. De wedstrijd vond plaats tijdens ProefMei, het culinaire festival in Bergen Op Zoom. Het team, bestaande uit Luca Mastrosimone en Guus Goossens, mocht na de bekendmaking de wisseltrofee – De Gouden Fissler pan – in ontvangst nemen. Het duo kreeg bovendien een stage-plek bij de Rotterdamse tweesterrenchef François Geurds (FG Restaurant) aangeboden.

Door de goede prestatie van vorig jaar, met Bjarne Vermeersch en Pim Meiresone, mocht Hotel- en Toerismeschool Spermalie dit jaar twee andere leerlingen afvaardigen voor de finale op 27 mei. Luca Mastrosimone en Guus Goossens, leerlingen uit het vierde jaar, streden die dag om de eer van Vlaanderen. Het duo kreeg de opdracht om zich van hun beste kant te laten zien met de befaamde streekproducten van de Brabantse Wal, de ‘drie A’s’. De gerechten met ansjovis, asperges en aardbeien moesten hierbij in het hele menu verwerkt worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier