De Groendienst aan de Oudstrijderslaan was door de stad Ieper in erfpacht vrijgegeven en Koningsdale was de enige kandidaat.

"We zijn heel blij met dit nieuwe gebouw" zegt directeur Barbara Decramer. "Dit ruime pand biedt heel wat mogelijkheden en weerspiegelt de belichaming van onze pedagogie. We gaan in de groene long van Ieper kunnen lesgeven, en toch gebruik maken van alles wat een stad te bieden heeft. We zullen overal te voet naar toe kunnen, al blijven we ook op wandelafstand van het centrum. Ook voor de ouders moet dit een flinke stap vooruit zijn, met nabijgelegen parkings aan het station en de Esplanade, en de mogelijkheden met het openbaar vervoer zullen ook een belangrijke rol spelen. Dit zal ons toelaten om verder te groeien naar een volwassen school. En dat dit aanslaat bij de mensen met kinderen valt momenteel al op, gezien we nu voor een tweetal leerjaren met een dreigende inschrijvingsstop zitten."

Het dossier voor de nodige subsidies voor de verbouwingswerken moet nog klaargestoomd worden. Op 1 september 2017 wil de Steinerschool Koningsdale alleszins starten op de nieuwe locatie. Op maandag 21 juni om 20 uur is er een infoavond voor nieuwe ouders op de huidige locatie in de Rijselstraat 45.

(DVDB)

>> Info: www.koningsdale.be, 0496 97 14 82