Thema voor de 100 dagen dit jaar is 'Fiesta Mortale'. Het concept werd gekozen en uitgewerkt door het 100-dagencomité, dat bestaat uit een veertigtal laatstejaars uit de verschillende scholen, in samenwerking met de stad. Net als vorig jaar beginnen de festiviteiten al op donderdagavond, met een groot festival op het Polenplein. "We starten om 17 uur, na school, met een groot festivaldorp", vertelt Rikki Jong van de publiekswerking van de Stad Roeselare. "Het 100-dagencomité was dit jaar uiterst creatief en heeft alle troeven uit de kast gehaald: op het Polenplein komen er naast het podium ook een kisscam, een fotobooth, een hindernissenpiste en nog veel meer." Het wordt ook opnieuw een feest voor talent van eigen bodem: De hout- en schilderafdeling van het VTI zorgen voor een deel van de aankleding van het event, en ook de DJ's zijn lokale talenten. Vrijdagochtend wordt er dan verder gefeest met een ontbijtfuif van 6.30 tot 8 uur. Daarna vieren de laatstejaars op school verder.

Overlast beperkt

Er worden ook heel wat maatregelen genomen om overlast tot een minimum te beperken. Er geldt een algemeen verbod op fluitjes, vuurwerk, alcohol of vetstiften, nachtwinkels krijgen een verbod om alcohol te verkopen aan minderjarigen en cafés sluiten van 2 tot 6 uur vrijdagochtend. "We hebben goede afspraken met de politie en zorgen dat er voldoende gemeenschapswachten op straat zullen zijn", bevestigt Rikki Jong, "We sensibiliseren de jongeren ook onder het motto 'Hou je maten in de gaten' en zijn aanwezig met onze caravan waar feestvierders water en oordopjes kunnen krijgen. We hopen dat de 100 dagen op die manier opnieuw een succes zullen worden voor zowel feestvierders als bewoners van de stad."

Thema voor de 100 dagen dit jaar is 'Fiesta Mortale'. Het concept werd gekozen en uitgewerkt door het 100-dagencomité, dat bestaat uit een veertigtal laatstejaars uit de verschillende scholen, in samenwerking met de stad. Net als vorig jaar beginnen de festiviteiten al op donderdagavond, met een groot festival op het Polenplein. "We starten om 17 uur, na school, met een groot festivaldorp", vertelt Rikki Jong van de publiekswerking van de Stad Roeselare. "Het 100-dagencomité was dit jaar uiterst creatief en heeft alle troeven uit de kast gehaald: op het Polenplein komen er naast het podium ook een kisscam, een fotobooth, een hindernissenpiste en nog veel meer." Het wordt ook opnieuw een feest voor talent van eigen bodem: De hout- en schilderafdeling van het VTI zorgen voor een deel van de aankleding van het event, en ook de DJ's zijn lokale talenten. Vrijdagochtend wordt er dan verder gefeest met een ontbijtfuif van 6.30 tot 8 uur. Daarna vieren de laatstejaars op school verder.Er worden ook heel wat maatregelen genomen om overlast tot een minimum te beperken. Er geldt een algemeen verbod op fluitjes, vuurwerk, alcohol of vetstiften, nachtwinkels krijgen een verbod om alcohol te verkopen aan minderjarigen en cafés sluiten van 2 tot 6 uur vrijdagochtend. "We hebben goede afspraken met de politie en zorgen dat er voldoende gemeenschapswachten op straat zullen zijn", bevestigt Rikki Jong, "We sensibiliseren de jongeren ook onder het motto 'Hou je maten in de gaten' en zijn aanwezig met onze caravan waar feestvierders water en oordopjes kunnen krijgen. We hopen dat de 100 dagen op die manier opnieuw een succes zullen worden voor zowel feestvierders als bewoners van de stad."