Stad Brugge en hogeschool Vives realiseren ‘Xaverianencomplex’

Redactie KW

Stad Brugge en hogeschool Vives zijn tot een akkoord gekomen voor de bouw van een multifunctioneel complex voor sport, cultuur en een nieuwe bibliotheek in de Xaverianenstraat.

Het ‘Xaverianencomplex’ komt op het terrein aan de overkant van de hogeschool, dat eigendom is van Vives en Stad Brugge, en zal in 2019 de deuren openen. Met de plannen wil het stadsbestuur vooreerst tegemoetkomen aan de grote nood aan sportinfrastructuur in Sint-Michiels. Maar behalve twee zalen voor enerzijds balsporten op competitieniveau en anderzijds gevechtssporten, krijgt het nieuwe complex ook een polyvalente cultuurzaal voor het bruisende verenigingsleven in de deelgemeente.

De inplanting van een nieuw bibliotheekfiliaal op de site opent dan weer samenwerkingsmogelijkheden met de scholen in de buurt. Het huidig filiaal in het voormalig gemeentehuis van Sint-Michiels voldoet ook niet meer aan de behoeften van een hedendaagse bibliotheekwerking.

Ruimere parking

De bestaande parking naast de site wordt uitgebreid om een oplossing te bieden aan de parkeerdruk in de omgeving van de hogeschool. Tot slot plant Vives aan de overkant een nieuwbouw voor zijn dienst studentenvoorzieningen (Stuvo), met een ruime ontmoetingsplaats voor de studenten.

De realisatie van het nieuwe multifunctionele complex start rond half oktober 2017, het einde van de werken is voorzien tegen juni 2019. De totale kostprijs van het project wordt geraamd op 12 miljoen euro.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier