Springtij in Oostende bezorgt kinderen fantastische paasvakantie

Schepen van cultuur Bart Plasschaert en toerismedirecteur Pater Craeymeersch stellen samen met diverse medewerkers van Springtij de affiche van het evenement voor. © (Rio)
Redactie KW

Van 1 tot en met 17 april kunnen de kinderen hun hartje ophalen in Oostende. Ook de vierde editie van Springtij staat garant voor twee weken dolle pret, activiteiten vol culturele prikkels. Met creatieve en sportieve inslag.

Springtij wordt aangekondigd als een kindercultuurfestival en de affiche nodigt uit tot deelnemen aan Expeditie Cultuur, maar de vlag dekt een lading die veel groter is dan wat de volwassenen meestal onder ‘cultuur’ verstaan. Naast theatervoorstellingen, tentoonstellingen, activiteiten in de bibliotheek, workshops dans en muziek, enzovoort… zijn er een heleboel toffe dingen te beleven die zowel de fantasie als de sportieve mogelijkheden van de kinderen stimuleren. Het Achturenplein doet dit jaar dienst als centrale locatie en daar vind je alle info over wat waar te doen is.

Paaseierenraap

De zee bij Oostende stopt niet aan de horizon. Er ligt een groot stuk land achter. Maar hoe geraak je daar? Met een schip? Of met een zelfbedacht vaartuig. Kom op Springtij een Tekenei-tekenblad halen en maak een tekening van het transportmiddel waarmee je over de zee wil reizen. Niet enkel kinderen kunnen zich kunstzinnig uitleven. Zo kan je met heel het gezin terecht in het atelier van Mu.ZEE om rond de expo van Frans Masereel aan het werk te gaan met eenvoudige printtechnieken. Andere plezante bedoening voor heel de familie is de traditionele paaseierenraap. Wie alles wil weten over de honderden items die Springtij omvat, vindt alle info op www.visit.oostende.be. Daar kan je ook de gratis Kidsproof City Guide downloaden.

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier