Spes Nostra Heule kan eindelijk bouwen

Zo zal de nieuwbouw op de hoek Heulsekasteelstraat-Koffiestraat eruitzien. © NOM
Redactie KW

Maar liefst 14 jaar hebben ze er bij Spes Nostra Heule op moeten wachten, maar nu kan de middelbare school eindelijk de noodzakelijke uitbreiding realiseren.

Er komt een nieuwbouw op de hoek van de Heulsekasteelstraat en de Koffiestraat. Het project start ook nog op een goed moment, want begin oktober begint een feestjaar met de viering van 175 jaar Spes Nostra.

Komende maandag 14 september beginnen de sloopwerken van een aantal oude gebouwen, waaronder het vroegere café ‘t Park op de hoek en de vroegere schrijnwerkerij Pyfferoen in de Heulsekasteelstraat. Gelijkvloers komen er allerlei polyvalente ruimtes en een speelplaats. Op de twee verdiepingen komen er 10 klassieke klaslokalen (voor de eerstejaarsleerlingen) en vijf vaklokalen. Eén vleugel krijgt ook een derde verdieping met een muzieklokaal.

Heidi Denys (directrice aso), architect Pol Sileghem, Frederik Tack (adjunct-directeur) en Pieter Dhuyvetter (directeur tso/bso) met achter hen de hoek Koffiestraat-Heulsekasteelstraat met de gebouwen die straks gesloopt worden en waar een nieuwbouw in de plaats komt.
Heidi Denys (directrice aso), architect Pol Sileghem, Frederik Tack (adjunct-directeur) en Pieter Dhuyvetter (directeur tso/bso) met achter hen de hoek Koffiestraat-Heulsekasteelstraat met de gebouwen die straks gesloopt worden en waar een nieuwbouw in de plaats komt.© NOM

Het gaat om een investering van 4 miljoen euro en de werken zullen twee schooljaren duren (tot juli 2017). De werf zal zich vooral in de Koffiestraat liggen, maar verkeer zal er mogelijk blijven.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier