Spermalie is eerste hotelschool met een Smiley, kwaliteitslabel voor voedselveiligheid

Redactie KW

Zondagavond reikte het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, een Smiley uit aan Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge.

Voor de school van directeur Filiep Defraye is het alvast een grote eer, want niet alleen kwam Minister van Onderwijs Hilde Crevits de onderscheiding overhandigen, Spermalie is tevens de eerste hotelschool in ons land die de Smiley kreeg toegewezen.

“Een paar jaar geleden is het idee ontstaan na enkele uitstekende rapporten van het FAVV en het bespoedigde onze aanvraag om deze award in de wacht te slepen”, vertelt directeur Filiep Defraye. “Als opleidingscentrum voor zoveel honderden leerlingen willen we immers een voorbeeldfunctie blijven uitoefenen. Gemakkelijk was het niet, want we beschikken in onze school over negen verschillende keukens waarin dagelijks nog eens drie ploegen werkzaam zijn. De jury is immers heel streng wat betreft hygiëne. Zelfs de pin van een blikopener moet proper zijn. Het is maar één voorbeeld van terechte controles en we zijn dan ook des te blijer en trots dat we de Smiley veroverd hebben.”

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier