Speelpleinwerking tijdens de paasvakantie op De Warande in Torhout

Tijdens de paasvakantie negen dagen speelpleinwerking op De Warande. © Foto JS
Johan Sabbe

Goed nieuws voor de 3- tot 12-jarigen die van ravotten houden. Tijdens de komende paasvakantie organiseert de stedelijke jeugddienst speelpleinwerking op het avontuurlijke domein De Warande in de Aartrijkestraat. Gedurende twee weken staan er tal van activiteiten op stapel.

In totaal gaat het om negen dagen, met start op dinsdag 3 april en einde op vrijdag 13 april. Op paasmaandag 2 april en tijdens de weekends is er geen speelpleinwerking, maar is De Warande wel van 13 tot 18 uur vrij toegankelijk voor gezinnen. Dat is trouwens tussen de paas- en de herfstvakantie elk weekend, elke feestdag en elke woensdag zo.

De speelpleinwerking tijdens de paasvakantie verwelkomt de kinderen telkens van 9 tot 17 uur. Er is vanaf 7 uur opvang voorzien. Een halve dag van de speelpleinwerking genieten, kost 3 euro en een volledige dag 6 euro, een tussendoortje en de verzekering inbegrepen. Tussen de middag kan er in de kantine gepicknickt worden en de hele dag is er gratis drinkwater verkrijgbaar. Voor een zacht prijsje (1 euro) zijn er ook frisdrank, fruitsap en verse soep te koop. Twee hoofdanimatoren leiden alles in goede banen, bijgestaan door een heel team.

Aap Arthur de ruimte in

Het thema van de activiteiten tijdens de paasvakantie luidt: Arthur in Space. De aap Arthur, de mascotte van De Warande, gaat dus de ruimte in. Naast het vrije spelen, kan er geregeld voor een bijzondere activiteit gekozen worden, al dan niet op een locatie buiten het speelplein. Op dinsdag 3 april is dat speelzwemmen, op woensdag 4 april een trampolinepark, op vrijdag 6 april een springkasteel, op dinsdag 10 april de animatiefilm Coco, op woensdag 11 april Avontuur in Transfo en op vrijdag 13 april een springkasteel.

Er wordt aan de oudere kinderen gevraagd om bij voorkeur met de fiets of te voet naar het speelplein te komen. En om in elk geval speelkleren aan te trekken, want een beetje modder en stof zijn onvermijdelijk op De Warande.

Voor info: www.jeugdtorhout.be/speelpleinwerking

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier