Speelpleinwerking Jakkedoe in Lendelede gaat eind juni van start

© Frank Meurisse
Redactie KW

De speelpleinwerking Jakkedoe vindt de eerste drie weken van juli en de laatste twee weken van augustus plaats. Afspraak op het speelplein en in sporthal Steuren Ambacht.

“Alle kinderen vanaf 2,5 jaar tot en met de leerlingen van het zesde leerjaar zijn welkom”, zegt coördinator Hilde Verhamme van de Jeugddienst. Er zijn ook activiteiten voor tieners.

“Net zoals de voorbije jaren kunnen kinderen inschrijven voor een langere periode. Je kan je ook per dag aanmelden van 7.30 tot 9.30 uur en van 13 tot 14 uur”, zegt Hilde Verhamme van de Jeugddienst. “De deelnemers worden ingedeeld in vijf groepen volgens hun geboortejaar. Na een half uurtje vrij begeleid spel kunnen de kinderen anderhalf uur kiezen tussen een actief of een passief spel zoals knutselen. Na de middag is er om 14 uur een half uurtje toneel. Daarna kunnen de kinderen opnieuw kiezen tussen een actief en een passief spel tot 16 uur. Van 16.30 tot 17.30 uur kunnen de ouders de kinderen afhalen. Uiteraard gebeurt alles onder leiding van een 60-tal animatoren. Elk kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen, ook op weg van en naar het speelplein.”

Naast de dagelijkse activiteiten worden er ook uitstappen georganiseerd. “Kinderen zijn niet verplicht om mee te gaan. Wie niet meegaat, kan op het speelplein blijven. We doen zowel avontuurlijke als rustige uitstappen. Jakkedoe trekt onder andere naar zee en naar een kinderboerderij. Voor die uitstappen moet er wel vooraf ingeschreven worden bij Hilde. Je betaalt extra volgens de uitstap. We vertrekken om 9 uur en zijn meestal terug aan het speelplein om 17.30 uur. Het zwemmen is enkel in de namiddag. Er is in de laatste week van de speelpleinwerking in augustus ook een uitstap naar een pretpark. De kleinsten gaan naar het Boudewijnpark, de ouderen trekken naar Bellewaerde en Bobbejaanland.”

(IB – foto FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier