Speelpleinwerking brengt een bezoek aan Maria Middelares in Moorslede

Kinderen van de speelpleinwerking voeren een stukje op. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Dinsdagmiddag gingen de kinderen van de Moorsleedse speelpleinwerking op bezoek in het woonzorgcentrum Maria Middelares. Daar gingen enkele leuke gezamenlijke activiteiten door. “Ook met onze nieuwbouw willen we inzetten op een open rusthuis.”

De bewoners van het woonzorgcentrum Maria Middelares beleefden dinsdag een topnamiddag. De kinderen van de lokale speelpleinwerking maakten er hun opwachting. Jong en oud genoten er van enkele leuke activiteiten. “We werkten in het verleden al verschillende keren samen met kinderen. Dat intergenerationeel werken heeft een positief effect op onze bewoners”, merkt Johan Scharlaken, directeur van het woonzorgcentrum.

Ook dinsdagmiddag viel dat effect af te lezen op de gezichten van de bewoners. “Ze voelen dat ze blijven deel uitmaken van de maatschappij. Het sociaal isolement wordt doorbroken.” Onder andere Antoon Hoorne genoot van de aanwezigheid van de kinderen. “Het is een keer iets anders”, aldus de negentiger.

intergenerationeel

Het intergenerationeel werken heeft ook een positief effect op de kinderen. “Door hier aanwezig te zijn ontwikkelen ze hun sociale en communicatieve vaardigheden. Leren helpen en samenwerken is een belangrijk onderdeel van de sociale ontwikkeling. Ze leren op een spontane manier dat ouderen erbij horen en dat contact met hen leuk kan zijn”, aldus Scharlaken. Het woonzorgcentrum werkt niet enkel samen met de Moorsleedse speelpleinwerking. “We hebben ook een nauwe band met de plaatselijke scholen.” De kleuters van de gemeenteschool verzorgen jaarlijks in het woonzorgcentrum een nieuwjaarsoptreden. Tijdens het schooljaar komen de leerlingen van de vrije basisschool De Bunderboog bijna iedere maand de bewoners bezoeken.

Onze mensen zien graag kinderen en voelen zich goed in hun vel wanneer ze hier aanwezig zijn

Tijdens die bezoeken staan er verschillende leuke activiteiten op het programma: het spelen van een gezelschapsspel, een optreden, een zandnamiddag, knutselen… “We kijken ook enorm uit naar de seniorenweek. Dan komen de kinderen van de muziekschool langs”, voegt de directeur nog toe.

op kruissnelheid

Het woonzorgcentrum Maria Middelares wil zich profileren als een open rusthuis. “Onze mensen zien graag kinderen en voelen zich goed in hun vel wanneer die hier aanwezig zijn. Wanneer onze nieuwbouw helemaal af is zullen we hier nog meer proberen op in te zetten”, aldus Johan Scharlaken. Die nieuwbouw zal veel grotere kamers bevatten dan de kamers waarover de bewoners nu beschikken. “Tijdens de grondwerken hebben we heel veel moeilijkheden gehad, maar nu komen we helemaal op kruissnelheid. Het zou mooi zijn moesten we de werken tegen eind volgend jaar kunnen afronden.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier