Speelpleinwerking Ardooie gaf kinderen een mooie zomer

Het laatste sportkamp van deze zomer was een danskamp. © GF
Redactie KW

Maandag 31 augustus sluit de Ardooise speelpleinwerking de vakantie af met een slotevenement. Intussen zit het laatste sportkamp, een danskamp meer bepaald, erop.

Tot de laatste vakantiedag worden activiteiten georganiseerd op speelplein het Ravotterke. Toch kunnen ze nu al met een goed gevoel terugblikken op deze toch wel bizarre vakantieperiode. Dit jaar moesten de kinderen zich vooraf melden indien ze aan de speelpleinwerking wilden deelnemen en werden ze ingedeeld in bubbels.

“Voor de monitoren was het een uitdaging om op korte tijd coronaproof activiteiten te organiseren maar daar is men met verve in geslaagd”, zegt jeugdconsulent Tobias Callewaert.

Geen besmettingen

De creatieve inzet van de begeleiders en de medewerking van de ouders zorgden ervoor dat de kinderen een zorgeloze zomer beleefden op het speelplein, met zo weinig mogelijk hinder door de verplichtingen die opgelegd werden door de overheid en de Nationale Veiligheidsraad.

‘Wij zijn ook opgelucht om vast te stellen dat op geen enkele van onze jeugdinitiatieven gedurende deze vakantie besmettingen werden vastgesteld. Er namen kinderen uit 365 families deel. In totaal werden er 1.821 weekplaatsen ingevuld”, besluit Tobias Callewaert. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier