Speelpleintje aan Sint-Jozefsplein in Menen officieel geopend

Merel Haemers, vergezeld van Timmy en Emily Qualdry, maakte als eerste gebruik van de heropende speelpleintjes. © WO
Redactie KW

Woensdag werden de speelpleintjes onder strikte voorwaarden weer opengesteld voor de kinderen. Op het Sint-Jozefsplein, waar enkele nieuwe speeltuigen staan, werd het pleintje officieel geopend door burgemeester Eddy Lust en schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

‘In Menen en onze deelgemeenten tellen we 35 dergelijke speelpleintjes, waardoor ieder kind in Groot-Menen de kans krijgt om buiten te spelen”, aldus schepen Patrick Roose.

“Uiteraard zijn er nu nog voorwaarden aan verbonden, we rekenen op de ouders om deze in acht te nemen. De regels zullen duidelijk zichtbaar zijn. Enkele daarvan zijn dat enkel kinderen tot 12 jaar aanwezig mogen zijn en dat er maximum 20 kinderen mogen spelen. Van ouders of +18-jarigen uit dezelfde bubbel wordt gevraagd om toezicht te houden. Afstand houden voor volwassenen en hygiëne staan uiteraard ook centraal. Toch zijn we vooral blij dat we hier op het Sint-Jozefsplein kunnen uitpakken met nieuwe toestellen. In deze buurt zijn er weinig huizen met een tuin waarin kinderen zich kunnen uitleven, nu krijgen ze weer volop de kans om de buitenlucht op te snuiven”, aldus de schepen.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier