Speelplaatsfeest tegen mogelijke sluiting Gemeenteschool Staden

© JC
Redactie KW

De ouderraad van gemeentelijke basisschool Okido organiseerde donderdagnamiddag een speelplaatsfeest tegen de mogelijke sluiting van de Stadense afdeling van de school.

Locatie en moment van het feest waren allesbehalve toevallig. In het vlakbij gelegen gemeentehuis stond immers ook een vergadering van het college van burgemeester en schepenen gepland. Ruim twee weken geleden vingen diverse ouders na een vergadering van het schoolbestuur van scholengemeenschap “De Achthoek” het bericht op dat de afdeling Staden van de Gemeenteschool een mogelijke sluiting boven het hoofd hing. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) bevestigt noch ontkent dat de school dicht gaat. Mogelijke sluitingsredenen zijn het beperkte leerlingenaantal en de staat van het schoolgebouw waarin betonrot gevonden zou zijn. Een nieuwbouw of een renovatie zou het gemeentebestuur een flinke duit kosten. Het bestuur zal pas op Paasmaandag meedelen wat de plannen met de school zijn.

Dat gebeurt om 19 uur in een gesloten gemeenteraad. Nadien is er een infomoment voor het schoolbestuur en tot slot wordt om 20.30 uur uitleg verschaft aan de schoolraad en de ouderraad. De ouderraad plant die avond alvast een grote actie aan het gemeentehuis met kinderen, ouders, leerkrachten, de andere scholen uit schoolgemeenschap De Achthoek, oud-leerlingen en sympathisanten. Het speelplaatsfeest was een tweede actiemoment nadat ongeruste ouders vorige week al samenkwamen aan de school om hun grieven kenbaar te maken. De kinderen konden op het speelplaatsfeest onder andere stoepkrijten, knutselen, fietsen en skeeleren terwijl de ouders genoten van koffie en gebak.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier