Speelgoedbeurs van ‘t Verschil in Menen

Sarah en Alice bij Sinterklaas. © CLEL
Redactie KW

Wanneer de Sint in het land is, is het feest voor ieder kind. Of zo zou het toch moeten zijn. De realiteit is dat het voor heel wat mensen jaar na jaar opnieuw een rasechte strijd is om het schoentje gevuld te krijgen. De dames van ‘t Verschil schoten daarom ook in actie.

“Ieder kind is er voortdurend mee bezig”, steekt Sarah Verschelde, één van de dappere dames achter hulporganisatie ‘t Verschil. “Op straat, op TV, op school en overal waar kinderen zijn wordt over de Sint gesproken. Kinderen zien er hopen speelgoed, het ene nog duurder dan het andere en ook bij hun vriendjes is het een belangrijk gespreksonderwerp. Voor ouders die in een benarde of moeilijke situatie zitten, is het een periode van stress en heel wat cijferen. Waar moeten ze jaar na jaar de middelen halen om ook aan hun kinderen een gevuld schoentje te geven?”

Dit onrecht werd door de drie dames van ‘t Verschil niet zomaar genegeerd en ze trokken zelf hun stoute schoenen aan. “We spraken mensen, winkels, andere organisaties en zelfs de heren en dames van de politiek aan”, vult Alice Parmentier verder aan. “Zo riepen we via internet op om oud en ongebruikt speelgoed, wat nog kon dienen, te verzamelen zodat we ook kinderen uit minder fortuinlijke gezinnen konden helpen. De respons was enorm en in iets meer dan twee weken konden we een mooie variatie gaan verzamelen.”

Speelgoedbeurs van 't Verschil in Menen
© CLEL

Dat aanbod werd ter beschikking gesteld via een speelgoedbeurs. “We nodigden onze leden uit om vandaag langs te komen zodat ze konden kiezen en meenemen”, gaat Sarah verder. “Alles wat hier staat, is volledig gratis. We kunnen het niet maken om geld te gaan verdienen op de rug van mensen die iedere cent dubbel en dik kunnen gebruiken. Wat we hier doen is misschien een druppel op een hete plaat, dat begrijpen we ook wel. Armoede is iets wat structureel moet worden bestreden, maar als we van enkele ouders die jaarlijkse zorgen al wat kunnen verlichten, dan doen we dat gewoon.”

De dames van de organisatie zitten niet stil, want binnenkort kan ook kledij worden gekozen. “Je even mooi optutten voor de feestdagen, een mens voelt er zich wat beter door maar ook dat is voor heel wat mensen onmogelijk”, sluit Alice af. “Daarom organiseren we binnenkort een kledingbeurs, waar onze leden gratis kunnen snuisteren door een mooie selectie aan kledij. Net op tijd voor kerst en nieuwjaar dus.”

Sinterklaas zelf, die haalde voor de gelegenheid zijn beste mijter van onder het stof. “Toen ik zag wat ‘t Verschil voor de kinderen uit Menen en omstreken wilden organiseren, mobiliseerde ik onmiddellijk twee van mijn pientere pieten en trokken we hierheen”, klinkt het. “Alleen merk ik dat de dames zelf niet altijd even flink zijn geweest.”

Wie zelf de activiteiten van ‘t Verschil wil volgen of zijn steentje wil bijdragen, kan hiervoor terecht op de Facebookpagina van de organisatie: https://www.facebook.com/groups/2378265488911312/

(CLEL)

https://www.youtube.com/watch?v=PT-eSGnwjvY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier