Speel- en recreatiesite krijgt vorm in Hooglede

Redactie KW

Maandagavond kreeg in de gemeenteraad van Hooglede het voorontwerp van de speel- en recreatiesite nabij Den Akker en speelpleinwerking Zoeber vaste vorm.

“In een nieuw gebouw zal onder andere de speelpleinwerking een onderkomen vinden in een polyvalente ruimte, met keuken, refter, berging, winkel, stille ruimte, kleuter- en jongerenlokaal”, duidde schepen voor Jeugd Frederik Sap (Open VLD). “Ook zowel Chirojongens als Chiromeisjes en KLJ krijgen er gloednieuwe lokalen, met onder andere bergruimtes in de vorm van containers.”

De kostprijs van het project bedraagt ongeveer 2 miljoen euro en dat is wel een doorn in het oog van oppositiegroep NVA-Plus. Kristof Pillaert (N-VA): “We zijn blij dat er nieuwe jeugdlokalen komen, maar het prijskaartje lijkt ons aan de hoge kant. Daarom zullen we ons onthouden.”

De bestaande gebouwen op Zoeber, zoals te zien op de foto, worden afgebroken. De vrijgekomen ruimtes zullen opgenomen worden in een speelpleinplan. In de aanpalende zaal Den Akker worden bijkomende ventilatie- en akoestiekwerken uitgevoerd om het comfort te verhogen en de geluidsoverlast naar de buren toe aan te pakken.

(JD – Foto JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier