SP.A Tielt betwijfelt of jeugdcomplex De Kommel wel veilig genoeg is met vijver in de tuin

Het jeugdlokalencomplex De Kommel is nog maar geopend en er rijzen al vragen over de grootte en veiligheid. © TVW
Redactie KW

De vijver is een onderdeel van de Tuin Debrabandere, gelegen op het domein, en dat maakt Birger De Coninck (SP.A) er niet gerust in.

“Deze veiligheidsvraag kwam al eens aan bod in een raadcommissie en toen was het antwoord dat de zacht hellende oever ervoor zorgt dat kinderen er weer op eigen kracht kunnen uitklauteren, maar tijdens de voorbije herfstvakantie – toen er speelpleinwerking Poco Loco was – maakte een ouder toch ook de bedenking of de site wel veilig genoeg is met die vijver.”

Waterpartij goedgekeurd

Jeugdschepen Pascale Baert (Iedereen Tielt) ziet geen probleem. “De FOD Economie heeft het speelterrein goed bevonden. Het deel met de vijver wordt voldoende afgesloten van de rest. Toch onderwerpen we de site in maart samen met de andere speelpleinen aan een extra controle.” Afgelopen zomer stond de poel droog, nu staat er volgens de schepen 15 centimeter water in.

Poco Loco weer op twee plaatsen

Birger De Coninck vernam ook dat de speelpleinwerking toch weer op twee locaties zou worden georganiseerd. “Daardoor zullen heel wat ouders hun kroost naar en van die twee speelpleinen moeten brengen. Nochtans was het de bedoeling om alles in De Kommel te centraliseren.”

“Te grote groep voor één locatie”

Schepen Pascale Baert spreekt dat formeel tegen. “Tijdens de paas- en grote vakantie verwelkomt Poco Loco 100 kinderen en meer. We wisten vooraf dat De Kommel nooit zou volstaan voor zo’n grote groep. De 6- tot 12-jarigen brengen we onder op domein Watewy, waar ze meer speel- en klimmogelijkheden op hun maat vinden. De Kommel is dan weer ideaal voor kleuters, aangezien de volledige site is afgesloten.” Mochten er ouders zijn die kinderen voor de twee verschillende speelpleinen inschrijven, dan zal de stad vervoer van de ene naar de andere locatie voorzien.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier