Smartschool rolt vanaf zaterdag 14 maart een nieuwe tool uit voor afstandsonderwijs met schermdeling, webcams en een geïntegreerde schatfunctie. De nieuwe tool die in de leeromgeving van Smartschool is ingebouwd, maakt het mogelijk om als leerkracht je computerscherm te delen met de leerlingen. Leerlingen - enkel zij die toegang hebben tot die ene specifieke online sessie -kunnen daarop live reageren en in de chatfunctie discussiëren. Ook de aantekeningen op documenten zijn zichtbaar voor iedereen die volgt.

Omdat Smartschool onmiddellijk een oplossing wil aanbieden aan alle scholen in Vlaanderen, zal Smartschool Live gratis en automatisch actief zijn. Enkel hoofd- en co-leerkrachten van een bepaald vak kunnen een Live-sessie starten. De eerste leerkracht die opstart, is meteen ook de lesgever. Het gebruik van de webcam, de schermdeling en de microfoon is ook enkel voor hen beschikbaar. Alle studiegenoten in een vak ontvangen een melding in de Smartschool App en kunnen zo meteen inpikken in de les. De chatfunctie is enkel bruikbaar indien de leerkracht die activeert.

Smartschool rolt vanaf zaterdag 14 maart een nieuwe tool uit voor afstandsonderwijs met schermdeling, webcams en een geïntegreerde schatfunctie. De nieuwe tool die in de leeromgeving van Smartschool is ingebouwd, maakt het mogelijk om als leerkracht je computerscherm te delen met de leerlingen. Leerlingen - enkel zij die toegang hebben tot die ene specifieke online sessie -kunnen daarop live reageren en in de chatfunctie discussiëren. Ook de aantekeningen op documenten zijn zichtbaar voor iedereen die volgt. Omdat Smartschool onmiddellijk een oplossing wil aanbieden aan alle scholen in Vlaanderen, zal Smartschool Live gratis en automatisch actief zijn. Enkel hoofd- en co-leerkrachten van een bepaald vak kunnen een Live-sessie starten. De eerste leerkracht die opstart, is meteen ook de lesgever. Het gebruik van de webcam, de schermdeling en de microfoon is ook enkel voor hen beschikbaar. Alle studiegenoten in een vak ontvangen een melding in de Smartschool App en kunnen zo meteen inpikken in de les. De chatfunctie is enkel bruikbaar indien de leerkracht die activeert.