Skatepark in oude brandweerkazerne is in volle opbouw

Het skatepark krijgt stilaan vorm. © GV
Redactie KW

Door een vruchtbare samenwerking tussen de jeugddienst, de technische dienst, een aantal skaters, enkele ouders en de schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet) is de oude brandweerkazerne in korte tijd omgevormd tot een skatepark-in-volle-opbouw.

“De gemeente heeft haar best gedaan om al de toestellen naar hier te verhuizen ondanks deze drukke periode waarin alles terug opstart”, vertelt Bert Teughels, trekker van dit project. “Maar nu moeten de handen uit de mouwen gestoken worden om de kazerne zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken. Daarom deze nadrukkelijke oproep naar andere ouders van kinderen die skaten, steppen of BMX’en om te helpen bouwen of eventueel materiaal ter beschikking te stellen. Alle hulp is welkom, hoe beperkt ook.”

Nog keuren

“Het geheel moet nu nog gekeurd worden”, geeft schepen Ducatteeuw mee. “Laat ons hopen dat het licht op groen wordt gezet zodat het skaten samen met de speelwerking op 6 juli van start kan gaan. De openingsuren zullen gelijk lopen met de speelpleinwerking van 7.30 tot 18 uur. Ook zijn we met de technische dienst aan het kijken om er een sleutelkastje met programmeerbare code te installeren zodat er ook ‘s avonds of in het weekend geopend kan worden op basis van een vrijwilligerspool.

(GV)

Wie een handje wil toesteken, contacteert Bert Teughels via het nummer 0495 85 69 91.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier