Sint-Lutgardisschool in Westende wuift juffen Rosa en Annemie uit

© LC
Redactie KW

Net zoals in de andere scholen werd ook in de Sint-Lutgardisschool het schooljaar beëindigd, maar in Westende kreeg het einde van dit school een speciale betekenis. Er werd afscheid genomen van twee juffen die zich meer dan 25 jaar hebben ingezet voor de school en de leerlingen.

Wat normaal gezien een groot feest zou geweest zijn met als apotheose de viering van de juffen, kon niet door de coronacrisis. Toch werden de twee juffen op een hartelijke manier uitgewuifd.

Lovende woorden

Iedereen is het er over eens, het gaat hier niet om zomaar twee juffen, maar om twee topjuffen voor wie nooit iets te veel was als het om de school en de kinderen ging. Juf Rosa Coene was kleuterlerares en Annemie Hermans gaf les aan de leerlingen van het vierde leerjaar. Het werd geen hele dag feest, maar toch waren de beide juffen content en heel tevreden met de eer en de lovende woorden die hen te beurt vielen. Geschenkjes, dans en muziek mochten niet ontbreken bij die afscheid. Alle klassen bedankten de juffen op hun eigen manier vanuit hun bubbel. Knuffels en zoentjes hoorden er niet bij, maar traantjes waren er in overvloed, want heel wat kinderen vonden het spijtig dat de juffen de school verlaten.

Koekjesdag

En de juffen? Zij genoten, keken terug op de vele mooie herinneringen aan de school en de kinderen die ze meedragen en willen nu verder genieten van het leven na de school. Om het allemaal nog feestelijke te maken werd op dinsdag 30 juni het schooljaar afgesloten met een koekjesdag. De kinderen die het wilden, mochten koekjes meebrengen naar school en naar hartenlust smullen. Van een smakelijk einde van het schooljaar gesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier