Sint-Franciscusinstituut zamelt 1.390 euro in voor KOTK

De leerlingen stapten enthousiast voor Kom Op Tegen Kanker. © LBR
Redactie KW

Het vijfde leerjaar van het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge heeft 1.390 euro ingezameld voor de Kinderkankerafdeling van het UZ Gent in het kader van Kom op tegen Kanker.

“Voor Kom op tegen Kanker hebben we met het vijfde leerjaar van het Sint-Franciscusinstituut een actie op poten gezet. Op maandag 27 oktober wandelde elk kind van het vijfde leerjaar 10 kilometer, door wind en veel regen, voor de Kinderkankerafdeling van het UZ Gent”, zegt Inge Lauwyck, lerares van het vijfde leerjaar B aan het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge.

“We startten ‘s morgens vol goede moed, maar algauw werden we opgehouden door een felle regenbui. Na een schuilpauze aan de supermarkt Aldi, stapten we richting de Bommelaer waar we wat op adem konden komen in het bos en konden ravotten.”

Gesponsord

“Vervolgens ging onze wandeltocht verder naar Lijssenthoek Cemetery. We kregen er uitleg over de oorlog en aten er ook onze picknick op. De mama van Frauke kwam ons verrassen met warme chocolademelk waaraan we ons konden verwarmen. Het heeft zeker gesmaakt, een grote dankjewel hiervoor. Ten slotte stapten we met een omwegje terug richting Poperinge en zo wandelden we maar liefst 10 km bij elkaar.”

“Per gewandelde kilometer werden we gesponsord door ouders, grootouders, vrienden en kennissen. Met onze klas hebben we in totaal 628,50 euro bij elkaar gestapt. Ik ben heel fier op de leerlingen! Met het volledige vijfde leerjaar zamelden we 1.390 euro in. Elke cent gaat rechtstreeks naar de kinderkankerafdeling van het UZ Gent. Ze zullen hiermee speelgoed en ander materiaal aankopen.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier