Samen met Martin Verbeke van het zorgteam organiseerde hij de 'Urban Trail in Sask', die plaatsvond in en rond Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis. "Het is de bedoeling dat de leerlingen van ieder leerjaar samen zestig kilometer afleggen", zegt de directeur.

Na een grondige opwarming, schoten - samen met het startschot van schepen Franky Demon - zo'n 450 leerlingen uit de startblokken. Samen met ouders, grootouders en sympathisanten liepen ze zichzelf in het zweet en deden dat met veel plezier én een duidelijk doel. "Maxim is een leerling uit het tweede leerjaar die reeds van bij het begin van het schooljaar huisonderwijs volgt met behulp van Bednet. De keuze voor ons goede doel was dus vlug gemaakt", verduidelijkt De Laere. "Ook Maxim zelf kan via Bednet meegenieten van de Urban Trail in Sask, want hij kan alles meevolgen op het scherm dat aan de klas wordt geplaatst."

Een delegatie leerlingen zal tijdens De Warmste Week de opbrengst van bijna 7.000 euro overhandigen in Domein Puyenbroeck.

(EVDK)