Sharon Vanmassenhove is nieuwe directrice van GO! Ter Molen

Redactie KW

Sharon Vanmassenhove (38) heeft er haar eerste schoolweek als directrice van basisschool Ter Molen opzitten. Ze volgt Josephine Wullepit op, die dichter bij haar woonplaats in basisschool De Windroos in Zwevegem aan de slag gaat.

Ook Sharon gaat nu naar school dicht bij huis. “Ik woon in Opstal, hier amper drie straten vandaan”, vertelt ze. Vorig schooljaar gaf ze les aan het vierde leerjaar in basisschool Het Open Groene in Marke en ooit was ze de jongste directrice van het land. “Dat was in basisschool Groenheuvel in Bellegem. Maar ik miste toen nog het lesgeven teveel. Tien jaar later ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging als directrice. Ik zal wel nog vier uurtjes wereldoriëntatie geven aan het zesde leerjaar.”

Buiten les geven

Ter Molen is een bloeiende basisschool met 140 leerlingen. Grote troef is het mooie groene domein. “We geven regelmatig les in open lucht. Door bewegend te leren, onthouden de leerlingen de leerstof beter”, weet Sharon.

Het aantal inschrijvingen gaat in stijgende lijn, het schoolteam is zeer gemotiveerd en er is een sterke vriendenkring. “Mijn voorganger Josephine heeft hier een nieuwe wind doen waaien en heeft de school meer kleur gegeven. Ik wil de lopende projecten verder uitwerken.”

Op de speelplaats kwam reeds een nieuwe klimtoren en er moet ook een caravan komen. “Daarin willen we een rusthoekje met boeken en strips creëren, zodat kinderen even kunnen ontsnappen aan de drukte van de speelplaats. Andere toekomstige projecten zijn de aanleg van een nieuw paadje en het plaatsen van een afdak.”

Vakantieopvang

De directrice wil ook de voor- en naschoolse opvang uitbouwen met extra materiaal en speelgoed. “In de toekomst wil ik ook vakantieopvang organiseren. Want veel ouders hebben tijdens de vakantie problemen om opvang voor hun kinderen te vinden.”

In haar vrije tijd fietst Sharon samen met haar man Marnik Berteyn bij wielertoeristenclub De Bockorduwers in Lauwe. “Elke zondagmorgen zijn we op post voor een rit van een 70-tal kilometers en een terrasje achteraf”, vertelt ze lachend.

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier