Schouwburg streamt sinterklaasshow op kinderafdeling AZ Groeninge

Op 5 november maakte de Sint zijn blijde intrede in Kortrijk, de voorbije dagen konden de patiëntjes van het AZ Groeninge genieten van een integrale uitzending van de sinterklaasshow. © JVGK
Redactie KW

Begin november mocht Kortrijk de Sint verwelkomen aan Buda Beach, in de namiddag vonden toen ook drie sintshows plaats in de Schouwburg. Met de opbrengst van dat initiatief wordt elk jaar een Kortrijks goed doel gesteund en dit jaar werd gekozen voor de kinderafdeling van het AZ Groeninge. De hele week al kregen de zieke kinderen daar de kans om een integrale uitzending van de sintshow te bekijken. Vanuit hun ziekenhuisbed.

Na de traditionele intrede van de Sint, deze keer op 5 november, vinden elk jaar drie sintshows plaats. Dit al voor het zevende jaar op rij. De sintshows kunnen jaar na jaar op heel wat belangstelling rekenen. Ook dit jaar vonden maar liefst 1.869 kinderen, ouders en grootouders hun weg naar Schouwburg Kortrijk om met Anna-Julia de zoektocht naar de Sint aan te vatten. De sinterklaasvoorstelling wordt gemaakt door Schouwburg Kortrijk met lokaal talent in regie en naar een script van Jan Sobrie.

De opbrengst van de shows gaat elke keer naar een goed doel. Dit jaar werd de opbrengst besteed aan de live-uitzending (met herhaling) van de sintshow in de kamers van de verpleegeenheid kindergeneeskunde van AZ Groeninge op zondag 3, maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 december telkens om 16 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=ozhNiwRNj3M

“Schouwburg Kortrijk zoekt actief naar manieren om de schouwburgdeuren open te smijten. Ook digitaal”, legt schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA) uit. “Via digitale technologie geven we ook de verpleegeenheid kindergeneeskunde de kans tot een unieke cultuurbeleving. De voorstelling-livestream werd aangekondigd in het AZ Groeninge als een echte voorstelling. Mét affiche op maat. Een livestream vervangt uiteraard de échte live-ervaring niet. Maar ze kunnen elkaar versterken. Een experiment dat voor herhaling vatbaar is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier