Schoolreis van leerlingen basisschool in Spiere-Helkijn naar Pairi Daiza valt in het water

Het natuurpark werd herschapen in een zwemvijver. © Facebook Pairi Daiza
Redactie KW

De extreme regen van dinsdagochtend veranderde Pairi Daiza in een zwemvijver waardoor het voor de leerlingen van De Polyglot, een basisschool uit Spiere-Helkijn, onmogelijk was om het park te bezoeken. Gelukkig kon de school een iets droger alternatief voorzien.

Het onweer van afgelopen nacht en de hevige regenval van dinsdagochtend zorgden voor zware overlast in Pairi Daiza, het natuurpark net over de grens met Henegouwen. Een domper op de feestvreugde voor de leerlingen van basisschool De Polyglot uit Spiere-Helkijn. De jongens en meisjes van het eerste tot en met het vijfde leerjaar gingen net vandaag op schoolreis naar het park. “Bij aankomst in Pairi Daiza bleek het echter niet haalbaar om het park te bezoeken”, klinkt het bij de directie. “We konden niet anders dan de bestemming van onze schoolreis te wijzigen.”

De Polyglot ging daarom op zoek naar een veiliger en vooral droger alternatief en kwam terecht bij Woopahoo, de grote binnenspeeltuin aan de Pottelberg in Kortrijk. “Gelukkig waren de mensen van Woopahoo bereid om toch voor ons open te doen, zodat onze leerlingen zorgeloos konden genieten van hun schoolreisje”, aldus nog De Polyglot. Ouders van de leerlingen hoeven dus niet ongerust te zijn: dinsdagavond komen de jongens en meisjes gewoon op het afgesproken uur thuis. Zonder natte kousen. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier