Scholen Ingooigem nemen deel aan Wetenschapsbattle

De vrije basisschool en de gemeenteschool mochten vier wetenschappers ontvangen. © HDV
Redactie KW

Toen veel leerkrachten op 20 maart uit onvrede het werk neerlegden, organiseerden de vrije basisschool en de gemeenteschool in Ingooigem een Wetenschapsbattle. Meester Sam Defoirdt uit het vierde leerjaar schreef zijn klasje in en won als enige West-Vlaamse school de battle. Vier wetenschappers kwamen hun bevindingen of uitvinding voorstellen aan de leerlingen van beide scholen.

“De leerlingen moesten de dag helemaal zelf voorbereiden. De klassen werden in werkgroepen onderverdeeld. Zo stond een klas in voor het organiseren van de stemming, een andere klas regelde dan weer de geluidsinstallatie bij de gemeentelijke uitleendienst”, vertelt directeur van de vrije basisschool Ingooigem, Tine Temmerman.

De wetenschapsbattle is een samenwerking tussen scholen en het wetenschappelijk doe-centrum Technopolis in Mechelen. De wetenschapper die de stem van de Ingooigemse kinderjury kreeg, was Maarten Mees van de KU Leuven. Hij ontwikkelde een medicijn uit drop, dat ervoor zorgt dat wonden van suikerzieke patiënten sneller genezen. De bedoeling is om de kinderen warm te maken voor latere wetenschapstudies.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier