Zorg en Gezondheid heeft intussen meldingen gekregen van 225 kinderen die vermoedelijk door salmonella ziek geworden zijn. Zij zijn verspreid over 38 scholen in West- en Oost-Vlaanderen, die bevoorraad werden door dezelfde traiteur. Van 129 kinderen in 26 scholen zijn de onderzoekers heel zeker uit labo-onderzoek dat ze ziek zijn geworden wegens een salmonella-besmetting. Bij de overige kinderen gaat het om een sterk vermoeden wegens een gelijkaardig ziektebeeld.

De collega's van het Federale Agentschap voor VoelselVeiligheid (FAVV) melden dat zij vrijdag nog nieuwe voedingsstalen hebben genomen bij de traiteur voor onderzoek.

Er is nog geen resultaat van de analyses van de monsters die vorige week zijn genomen.

Zorg en Gezondheid heeft intussen meldingen gekregen van 225 kinderen die vermoedelijk door salmonella ziek geworden zijn. Zij zijn verspreid over 38 scholen in West- en Oost-Vlaanderen, die bevoorraad werden door dezelfde traiteur. Van 129 kinderen in 26 scholen zijn de onderzoekers heel zeker uit labo-onderzoek dat ze ziek zijn geworden wegens een salmonella-besmetting. Bij de overige kinderen gaat het om een sterk vermoeden wegens een gelijkaardig ziektebeeld.De collega's van het Federale Agentschap voor VoelselVeiligheid (FAVV) melden dat zij vrijdag nog nieuwe voedingsstalen hebben genomen bij de traiteur voor onderzoek.Er is nog geen resultaat van de analyses van de monsters die vorige week zijn genomen.