Rodenburgschool in Marke bokst circusschool voor kinderen met beperking in elkaar

Op de foto zie je de kinderen van de Kindervriend, die samen met de kinderen van de Vrije Centrumschool en met enkele senioren van woonzorgcentrum De Ruyschaert de circusvoorstelling kwamen bekijken. © EDB
Redactie KW

Onder het project ‘Zorg dragen voor anderen’ gaven leerlingen en leerkrachten van Vrije Basisschool Rodenburg uit Marke een circusvoorstelling voor kinderen met een beperking uit De Kindervriend van Rollegem.

De Rodenburgschool is al sinds vorig schooljaar pilootschool voor het nieuwe leerplanconcept ZILL (Zin in Leren/Zin in Leven) van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. De school werkte binnen ZILL een project uit met als titel ‘Zorg dragen voor anderen’.

In dat kader waren er verschillende activiteiten gedurende het derde trimester: het eerste en het tweede leerjaar droeg zorg voor de dieren en ging onder meer wandelen met honden uit het dierenasiel.

Het derde tot en met het zesde leerjaar ging elke dinsdagnamiddag van het derde trimester naar woonzorgcentrum De Ruyschaert om met de bewoners activiteiten te doen zoals tearoom, gezelschapsspelletjes, fitness, knutselen en een quiz.

“Daarenboven wilden we ook graag een show geven voor kinderen met een beperking”, stelt directeur Stephanie Bastoen. Deze show groeide uit tot een circusvoorstelling in samenwerking met Avanco uit Aalbeke. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier