Rekkemse vzw Kotweekend bouwt voor laatste keer een ouderwets Kotfeestje

Het kernbestuur van het Kotweekend met Jonas Kint, Katrijn Six, Marie Penninck en Joerie Dewagenaere. © CB
Redactie KW

Op 19, 20 en 21 juli palmt Kotweekend vzw opnieuw het Rekkemse kerkplein in om er een driedaags feest te bouwen. Voor Kotweekend the Final Lift-off grijpen de organisatoren terug naar de formule van de allereerste Kotweekends met een fuif op vrijdag, optredens op zaterdag en een aperitief- en eetfestijn op zondag.

Kinderdorp

Op vrijdag trapt het Kotweekend de 24e editie af met een gratis openluchtfuif. Dj’s Growzy, Bonnes Muziekcarrousel, Wai Kiki Music en de Rekkemse legendes Fred Attention, Fabry en Miss Abdel zorgen voor de perfecte soundtrack om de congé in te zetten.

Op zaterdag weerklinkt livemuziek over het festivalterrein met de West-Vlaamse bands Millbrooks en KKKK, de Metallica-tributeband Magnetica en de Nederlandse coverband Daredevils. In de spiksplinternieuwe en exclusieve ravecave kunnen liefhebbers van harde beats terecht voor Stryke Yzer, CRLSQST, Hefner en Ciz. Online-tickets voor zaterdag kosten 5 euro, aan de deur betaal je 7 euro.

Op zondag wordt na de aperitief ons bekendste nationale gerecht stoofvlees met frietjes geserveerd. Na het succes van de kindernamiddag vorig jaar wordt het festivalterrein deze keer omgetoverd tot een heus kinderdorp waar de allerkleinsten zich gratis kunnen uitleven. Kinderen baas dus op de nationale feestdag.

Terug naar de roots

De editie 2019 kreeg ‘The Final Lift -off’ als titel mee. Dat doet vermoeden dat dit wel eens het laatste Kotweekend ooit zou kunnen zijn. “Zoiets ja”, glimlacht voorzitter Joeri Dewagenaere mysterieus.

“In die 24 jaar is het Kotweekend geëvolueerd naar een groot driedaags festival. Te groot, waardoor we vaak vergaten waar onze roots lagen. Daarom willen we het volgend jaar over een andere boeg gooien met de oude vertrouwde elementen die we nog kennen vanuit het teloorgegane jeugdhuis ‘t Kot.”

In 2020 krijgen we dus geen driedaags festival meer in Rekkem, maar iets anders. “Wat? Dat is voer voor volgend jaar. Nu willen we eerst nog eens ouderwets een Kotfeestje bouwen!”, besluit Joeri.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier