De drie jongeren van PTI Kortrijk campus Wetenschap en Groen, beter gekend als de Tuinbouwschool, geraakten geselecteerd bij de drie besten om deel te nemen aan de finale van de wedstrijd Beloftevolle tuiner in op de Open Tuindagen in Beervelde en wonnen met de aanleg van een tuin van 10 op 5 meter. Daarbij moest een tuin aangelegd worden met een combinatie van levend en dood materiaal. De jongens wonnen hier zondag goud mee. Er namen 19 scholen deel.

Leerlingen van PTI Kortrijk werden in de laatste vijf jaar al drie keer geselecteerd voor de finale. Vijf jaar geleden haalden ze al eens de eerste plaats en vorig jaar was een derde plaats weggelegd voor de school.

Elias die in Harelbeke woont, Robert uit Aalbeke en Simon uit Zwevegem namen aan de wedstrijd deel onder leiding van vakleerkracht Christophe Dedeurwaerder uit Gullegem.

(EDB - foto GF)

De drie jongeren van PTI Kortrijk campus Wetenschap en Groen, beter gekend als de Tuinbouwschool, geraakten geselecteerd bij de drie besten om deel te nemen aan de finale van de wedstrijd Beloftevolle tuiner in op de Open Tuindagen in Beervelde en wonnen met de aanleg van een tuin van 10 op 5 meter. Daarbij moest een tuin aangelegd worden met een combinatie van levend en dood materiaal. De jongens wonnen hier zondag goud mee. Er namen 19 scholen deel. Leerlingen van PTI Kortrijk werden in de laatste vijf jaar al drie keer geselecteerd voor de finale. Vijf jaar geleden haalden ze al eens de eerste plaats en vorig jaar was een derde plaats weggelegd voor de school.Elias die in Harelbeke woont, Robert uit Aalbeke en Simon uit Zwevegem namen aan de wedstrijd deel onder leiding van vakleerkracht Christophe Dedeurwaerder uit Gullegem.(EDB - foto GF)