Proclamatie op school, glaasje drinken thuis met verwenpakket

Het eerste deel van de proclamatie kon op school plaatsvinden. © KDS
Redactie KW

De leerkrachten van VBS De watermolen in Heule bedachten een originele formule voor de proclamatie van de zesdejaars. De traditionele samenkomst gebeurde op school, de receptie thuis met een verwenpakket.

De coronacrisis maakt het afscheid van de schoolverlaters moeilijk, maar niet onmogelijk. “Deze crisis doet ons zoeken naar creatieve, haalbare oplossingen“, vertelt directeur Jo Vermeulen. “We konden dat niet zomaar voorbij laten gaan. Ik wilde de kinderen niet met niets uitzwaaien”, zegt directeur Jo Vermeulen.

“De meeste onder hen zijn al 9 jaar met deze school verbonden. Eerst het kleuter en daarna het lager.” Jo had zijn proclamatie als eerste jaar schooldirecteur anders voorgesteld. “Maar zoals overal is het wat het is. Aanpassen dus.”

VBS De watermolen hield de proclamatie deels op school op de speelplaats. De ouders zaten er verspreid. De kinderen zongen, dansten en speelden acts voor de ouders. Na de ceremonie met het nodige protocol en uitreiking van de diploma’s verlieten de kinderen over de rode loper de school. Bij het verlaten kregen zij een verwenpakket met hapjes en drank mee om thuis in familieverband een receptie te houden.

Voor de schoolverlaters was het alsnog een leuk afscheid. “Hopelijk blijft dit uniek en hoeft het zo niet meer in de toekomst”, besluit directeur Jo Vermeulen.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier