Prizma Campus VTI zet lassen in de kijker

De lasafdeling van het Izegemse VTI. © foto Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Prizma Campus VTI pakt op donderdag 5 maart uit met een demodag rond lassen. Er is binnen de industrie grote vraag naar goed opgeleide vaklui en ook de lassers zijn bij veel bedrijven felbegeerd.

Dat veel te weinig leerlingen de weg vinden naar technisch en beroepsonderwijs is een open deur intrappen. En dat terwijl de vraag naar goed opgeleide techniekers groot is. “Onze lassers bijvoorbeeld zijn echt uitgevochten“, stelt Kris Vanbrabant, technisch afdelingsverantwoordelijke voor de afdeling mechanica.

Prizma Campus VTI zet lassen in de kijker
© gf

Prizma Campus VTI heeft met zijn lasafdeling bij de lokale industrie een goede naam opgebouwd. “We werken al jaren met de industrie goed samen en zijn hen hier dankbaar voor. Wij blijven op de hoogte van de nieuwste technieken. Onze leerlingen kunnen bij heel veel bedrijven terecht om er hun stage te doen en dat resulteert in en vrijwel onmiddellijke tewerkstelling. In ruil engageren wij ons om het beste van onszelf te geven om goede lassers op te leiden”, gaat Vanbrabant verder.

De goede samenwerking tussen de school en de bedrijven krijgt op donderdag 5 maart gestalte in een eerste demodag van 14 tot 20 uur. Samen met de industrie zet de lasafdeling van het Izegemse VTI het métier van het lassen in de kijker. Je kunt er in doorlopende workshops kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de lastechnieken en er zijn live presentaties met voor- en nabewerkingsmachines.

Onder de aanwezigen verloten de organisatoren 2 lashelmen en een elektrische slagmoersleutel. Je kan er ook gratis een gepersonaliseerde kleerhanger afhalen. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier