Poperingse OLVi startte de eerste schooldag in de luchthaven

De crew van het Poperingse OLVi. © MD
Redactie KW

Onmiddellijk naar de klas op de eerste schooldag? Niet voor de leerlingen van het OLVi! Toen de leerlingen maandag de schoolpoort binnenkwamen, bevonden ze zich op de luchthaven van OLVi-Airlines.

In de grote feestzaal begon de ontdekking: ze werden ontvangen door een airhostess/leerkracht met een echte boardingpass van OLVi-Airlines. Hiermee konden ze inchecken in de luchthaven/feestzaal en ze kregen daarbij een aantal belangrijke waarden mee voor het komende schooljaar. De waarden zijn de kernwoorden uit de visie van de school. Voor iedere waarde passeerden ze aan een incheckbalie en kregen ze iets tastbaars mee.

Zo kregen ze voor ‘inzet’ een planningsagenda, voor ‘respect’ een herbruikbare waterfles. Voor de waarde ‘zorgzaamheid’ werd gekozen voor een klasplantje. De leerlingen moeten samen instaan voor de verzorging van het plantje en gaan de uitdaging aan: Welke klasgroep heeft de best verzorgde plant op 30 juni?

Voor de waarde ‘verbondenheid’ werd er gekozen voor een puzzel. Iedere leerling en leerkracht kreeg een puzzelstukje. Alle stukjes samen vormen één grote puzzel. Wanneer alle ‘waarden’ in de valies/boekentas gestopt waren, konden de leerlingen, na de veiligheidsinstructies/woordje van hun captain/coördinerend directeur Lieven Delvoye, vertrekken op reis in het nieuwe schooljaar.

(AHP-foto MD)