De PZ Vlas kreeg daarbij de steun van zowel de Federale Politie als de Douanediensten. Aan de actie namen in totaal 14 politiemensen en 3 drughonden deel.

In totaal werden 97 leerlingen gecontroleerd op drugsbezit. Vijf leerlingen waren in het bezit van (soft)drugs en één leerling had een verboden wapen op zak. De drugs en het mes werden in beslag genomen.

"Deze preventieve en ontradende drugcontroleactie gebeurde onaangekondigd maar in voorafgaand overleg met de schooldirecties", klinkt het in een nota van PZ Vlas. "Samen willen de scholen en de politie op die manier zowel potentiële als effectieve druggebruikers of drughandel een halt toeroepen en alle leerlingen duidelijk maken dat drugs op school absoluut verboden is. In de toekomst zullen nieuwe dergelijke controles plaatsvinden."

De PZ Vlas kreeg daarbij de steun van zowel de Federale Politie als de Douanediensten. Aan de actie namen in totaal 14 politiemensen en 3 drughonden deel.In totaal werden 97 leerlingen gecontroleerd op drugsbezit. Vijf leerlingen waren in het bezit van (soft)drugs en één leerling had een verboden wapen op zak. De drugs en het mes werden in beslag genomen. "Deze preventieve en ontradende drugcontroleactie gebeurde onaangekondigd maar in voorafgaand overleg met de schooldirecties", klinkt het in een nota van PZ Vlas. "Samen willen de scholen en de politie op die manier zowel potentiële als effectieve druggebruikers of drughandel een halt toeroepen en alle leerlingen duidelijk maken dat drugs op school absoluut verboden is. In de toekomst zullen nieuwe dergelijke controles plaatsvinden."