Piet Desmet leidt campussen Kortrijk en Brugge van KU Leuven

Piet Desmet. © GF
Redactie KW

Piet Desmet neemt vanaf 1 augustus de taken van Marc Depaepe over als beheerde van de campussen Kortrijk en Brugge van KU Leuven.

Piet Desmet (51) werd geboren in Waregem en groeide op in Veurne. Hij is gewoon hoogleraar Franse en toegepaste taalkunde en heeft op de Kulak heel wat beleidsfuncties opgenomen. Hij is oprichter en coördinator van de Kulak-onderzoeksgroep rond educatieve technologie en het imec-onderzoeksprogramma Smart Education.

Rector-elect Sels trekt resoluut de West-Vlaamse kaart en stelt hiervoor zijn vertrouwen in het team rond Piet Desmet. Samen zetten ze in op een Angelsaksische campusmodel waar academische excellentie primeert. “We leggen daarbij sterk de nadruk op kwaliteitsvolle doorstroom en niet louter op instroom van getalenteerde jongeren.”

Internationalisering

“Daarnaast focussen we op strategisch gekozen onderzoekszwaartepunten en sterke allianties met kernspelers uit de economische, medische en socio-culturele wereld, die mee een stuk lokale welvaart helpen creëren. Ten slotte zetten we ook zwaar in op internationalisering in onderwijs en onderzoek, onder meer via samenwerking met London en Parijs en de kernspelers uit de Eurometropool”, aldus Luc Sels. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier