Phoëby uit Menen blinkt uit in karate: Europees & wereldkampioen

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Zo vader, zo zoon luidt het gekende gezegde. In het geval van Phoëby Bottin mag men nu ook zeggen : zo zus, zo zus. De 14-jarige Phoëby zag in haar zus een groot voorbeeld in de karatesport en trad zo, met groot succes in haar voetsporen. “Toen ik zes jaar was zag ik Shanna (16) uitblinken in deze sport en toen wist ik al, dit wil ik ook doen”, lacht ze.

Net als haar zus zat het talent voor deze sport blijkbaar ook in de jonge Phoëby, want ze haalde op 14 april de titel binnen van Europees Kampioene in de categorie Mini Cadetten in Juyi Ippon, Kumite. Dit Europees kampioenschap vond plaats in D?browa Górnicza in Polen met een totaal van een 800 tal deelnemers.

Phoëby werd in oktober al wereldkampioene in Hongarije en deze Europese titel in Polen is nu een mooie, perfecte aanvulling van haar palmares. Een mooie prestatie die dit jaar nog gehuldigd zal worden tijdens de uitreiking van de Meense sportprijzen aan onze sportlaureaten.

Om dit niveau te halen zijn zeker drie trainingen per week broodnodig in de Karateclub Okinawa te Geluwe en vóór de grote toernooien zelf iedere dag om er honderd procent paraat te staan. Karateclub Okinawa telt al een 80-tal leden, dus de sport zit zeker in de lift. “In de toekomst zou ik graag nog met ieder toernooi willen meedoen, om ze uiteraard nog te winnen ook”, besluit Phoëy.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier