Petrus & Paulus West in Oostende is volwaardige Stem-school

Een opendeurdag in stijl in PPW met de leerkrachten Anita Willems en Ludo Viaene en de vijfdejaars Ekaterina Kozlovskaya (links) en Anisa Hys. (Foto BVO)
Redactie KW

Tijdens de recente open schooldag van l gaven leerlingen, leerkrachten en de directie van Petrus & Paulus West het startschot van de gloednieuwe Stem-school.

Om het gebeuren extra glans mee te geven, knipten enkele leden van het stadsbestuur het figuurlijke lint door. Campusdirecteur Frank Travers beschrijft de troeven van Petrus & Paulus West (PPW).

“De school in de Stuiverstraat 108 koos voor een uniek totaalconcept en een waaier aan vernieuwingen. De ASO-afdeling en de eerste graad van het Sint-Lutgardisinstituut en het VTI versmolten tot een nieuwe school: Petrus & Paulus West. Op deze manier creëert de school een pedagogisch project uniek in West-Vlaanderen: een Stem-school (Science, technology, engineering, maths) die de opleidingen rond wetenschap, wiskunde, technologie en engineering in al zijn schakeringen kan aanbieden. Geen enkele andere West-Vlaamse school biedt dit aanbod van zowel ASO, BSO als TSO aan op dezelfde locatie. Iedereen die professioneel te maken heeft met invulling van knelpunten in technische opleidingen en jobs beaamt dat dit de uitgelezen weg is om jongens én meisjes warm te maken voor technologische en wetenschappelijke studiekeuzes.”

“Naast dit uniek gegeven staan ook tal van vernieuwingen in de kijker, op gebied van infrastructuur, pedagogie en organisatie. Petrus & Paulus West werkte het afgelopen jaar aan de herinrichting van de ateliers mechanica, industriële wetenschappen, de eerste graad techniek en mode. Daarnaast stak PPW als eerste school van wal met de opleiding elektromechanische technieken. Deze richting wordt aangeboden binnen het circuit van duaal leren. Hetzelfde geldt voor de opleiding ruwbouw. Het bijna voorbije schooljaar stond verder in het teken van de uitbouw van een Stem-didactiek in de eerste graad. Bovendien kwamen er vernieuwde daken, toiletten en verwarmingsinstallaties. Door de integratie van ASO en de ‘zachte’ opleidingen in de eerste graad tenslotte telt de school nu ook heel wat meer meisjes onder de leerlingen. Dit verlaagt de drempel naar andere richtingen”, aldus nog campusdirecteur Frank Travers.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier